AcasăOldZi istorica in Spania: Felipe al VI-lea a devenit noul Rege. Astazi...

Zi istorica in Spania: Felipe al VI-lea a devenit noul Rege. Astazi va avea loc ceremonia de incoronare

Spaniolii vor fi, joi, martorii, unei ceremonii cu totul speciale. La miezul noptii trecute, ora 01.00 a Romaniei, printul Felipe al VI-lea a devenit, oficial, noul rege, urmand ca in urmatoarele ore sa aiba loc ceremonia de intronizare, in cadrul careia mostenitorul coroanei va depune juramantul in fara Parlamentului.

UPDATE: Noul rege al Spaniei a depus juramantul, in cadrul unei ceremonii solemne. In cadrul discursului sustinut dupa primirea prerogativelor de putere, noul lider spaniol i-a adus un omagiu tatalui sau, Juan Carlos, si i-a multimit mamei, Sofia, pentru ajutor si „loialitate”.

Regele Juan Carlos nu a fost prezent la ceremonie, insa noului conducator al natiunii iberice i-au fost alaturi mama, regina Sofia, sotia, regina Letizia, precum si sora lui Felipe al VI-lea, infanta Elena, dar si alte rude apropiate.

VEZI IMAGINI LIVE de la ceremonie AICI

Felipe al VI-lea, print de Asturia, si sotia sa, Letizia, devin, oficial, noii conducatori ai natiunii. Printul Felipe ii succede la tron tatalui sau, Juan Carlos, care a anuntat ca abdica in favoarea mostenitorului sau, in varsta de 46 de ani.Pe parcursul ceremoniilor formale de joi, in cadrul carora Felipe al VI-lea al Spaniei va depune juramantul de credinta si va prelua, oficial, insemnele de lider al armatei, masurile de securitate vor fi sporite.

La eveniment nu vor participa inalti invitati straini, cu s-a intamplat in cazul altor ceremonii de preluare a tronului. Dupa ce Felipe va prelua coroana, mostenitorul tronului Spaniei va sustine un discurs in Parlament. Seara se va incheia cu o receptie oficiala, la Palatul regal.

Regele Felipe si regina Letizia sunt casatoriti de zece ani si au doua fiice- Leonor si Sofia.

Ramaneti pe national.ro pentru a afla detalii de la ceremonia de incoronare a noului rege al Spaniei, felipe al VI-lea!

author avatar
Cristina Stefan
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger