AcasăOldZi importanta pentru Politia Romana, sarbatorita intr-un cunoscut parc din Capitala!

Zi importanta pentru Politia Romana, sarbatorita intr-un cunoscut parc din Capitala!

Ziua de duminica are o insemnatate deosebita pentru purtatorii uniformelor de politist. Ziua Politiei Romane se sarbatoreste, in 2015, intr-un cadru inedit: in Parcul Lumea Copiilor, din Capitala.

De dimineata incepand, si pana la amiaza, mai precis pana la orele 14,  bucurestenii, dar nu numai- sunt asteptati, cu mic, cu mare, sa ia parte, alaturi de oamneii leigi, la manifestarile organizate cu ocazia implinirii a nu mai putin de 193 de ani de la atestarea documentara a Politie Romane moderne.

Asadar, sunteti asteptati in parcul din sectorul 4, pentru a vedea standurile in care sunt expuse special cu aceasta ocazie cateva echipamente tehnice folosite inactivitatea lor de catre oamenii legii.

De la laboratorul mobil, utilizat de catre reprezentantii Institutului de Criminalistica din Inspectoratul General al Politiei Romane in cadrul cercetarilor facute la locul comiterii diferitelor infractiuni, pana la autospecialele şi motocicletele folosite de politiști în misiuni, dar si „robotelul pirotehnic”, un superdispozitiv performant, destinat detectarii explozivilor – toate aceste elemente sunt plasate in diferite standuri, pentru a putea fi mai usor observate de catre cei care doresc sa afle detalii despre activitati curente ale oamenilor legii.

Mai mult, spre incantarea celor mici, din programul special pregatit pentru cei care au vrut sa vina in Parcul lumea Copiilor, pentru a celebra alaturi de agentii in uniforma, dar nu numai, Ziua Politiei Romane, nu au lipsit nici demonstratiile Serviciului Canin al Politiei Capitalei, in timpul carora patrupezii, insotiti de cate un politist conductor, au aratat celor prezenti cum anume se desfasoara patrularile, dar si actiunea propriu-zisa de prindere a infractorilor. Mai mult, copiii care vin la manifestarea gazduita de parcul din Capitala au sansa sa fie politisti, chiar daca doar pentru o zi, si asta daca participa la concursurile gandite special pentru ei, in aceasta zi importanta pentru purtatorii de uniforma.

De asemenea, cu aceasta ocazie, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a fost prezent, in jurul pranzului, in Parcul Tineretului, pentru a asista la o ceremonie special destinata cinstirii memoriei politistilor care si-au dat viata in timpul misiunilor la care au participat, organizata la Monumentul Eroilor Militari Romani Cazuti la Datorie.

author avatar
Cristina Stefan
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger