AcasăOldZi grea pentru familiile a sapte romani morti in cutremurul din Italia

Zi grea pentru familiile a sapte romani morti in cutremurul din Italia

Aceasta prima zi a saptamanii va fi cea in care sapte dintre cei 11 romani care au cazut victime miscarii telurice devastatoare din Italia vor porni pe drumul catre tara. Din pacate, familiile si apropiatii lor ii vor vedea pentru ultima oara in sicrie.

Daca intr-o prima faza reprezentantii Ministerului de Externe anuntasera ca luni vor fi adusi, pe cale rutiera, cinci dintre romanii care au pierit in urma cumplitului seism, seara trecuta tarziu s-a aflat ca alti doi compatrioti vor fi repatriati in cursul acestei zile de 29 august. Totul dupa ce au fost incheiate formalitatile impuse de astfel de situatii. Fiind vorba despre un drum lung, cortegiile funerare vor ajunge in tara abia marti.

Sedinta extraordinara de Guvern

In acest sens, primul-ministru a convocat, pentru ora 14, o sedinta extraordinara de Guvern, in care se vor decide modalitatile de acordare a unor ajutoare financiare pentru familiile greu incercate de puterea de nestavilit a naturii. Totodata, din directia Executivului s-a anuntat ca se are in plan si sprijinirea romanilor care au fost raniti in urma seismului de 6 grade, produs la primele ore ale zilei de 24 august.

Totodata, din partea reprezentantilor MAE s-a aflat, tot seara trecuta, si o veste buna, in sensul in care foarte multi romani din randul celor declarati disparuti au fost gasiti in viata, doar patru compatrioti fiind pe lista celor cautati de apropiati si autoritatile locale. Deunazi, romanii care au avut de suferit de pe urma cutremurului ce a facut una cu pamantul jumatate din cladirile din localitatea Amatrice, dar si numeroase alte pagube au fost vizitati, la spital, de catre ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor. Oficialul guvernamental a asistat, totodata, si la ceremonia religioasa oficiata de un episcop ortodox, in memoria victimelor dramei. Iar luni, va face cunoscute sefului sau, premierul Ciolos, dar si colegilor de Guvern, cele vazute la fata locului.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger