AcasăOldZI DE DOLIU NATIONAL in Rusia, in urma accidentului de la metroul...

ZI DE DOLIU NATIONAL in Rusia, in urma accidentului de la metroul din Moscova. Bilant cutremurator

Cel putin 22 de persoane au murit, intre care sase cetateni straini, iar alte aproximativ 160 au fost ranite, 42 dintre ele fiind in continuare in stare grava, acesta este bilantul accidentului de la metroul din Rusia, de marti, produs la o ora de varf, cel mai grav din istoria metroului din Moscova.

Autoritatile din Rusia au decretat ziua de 16 iulie zi de doliu national, in memoria victimelor accidentului de la metroul din Moscova, noteaza The Voice of Russia. Presedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleante familiilor si prietenilor celor care si-au pierdut viata in accidentul produs marti dimineata, in timp ce Parchetul rus a deschis un dosar penal.

Autoritatile au precizat ca sase dintre cele 22 de persoane care si-au pierdut viata sunt cetateni straini. Astfel, conform unei surse din serviciile de urgenta, au fost identificati doi barbati din China, de 30 si respectiv 40 de ani, doi din Tadjikistan, de 24 si respectiv de 25 de ani, o tanara de 24 de ani din Kargazstan si o femeie de 46 de ani din Republica Moldova, scrie presa straina.

Anchetatorii exclud ipoteza unui atentat, si iau in calcul cauze de natura tehnica care ar fi putut provoca dezastrul produs marti dimineata.Catastrofa de la metrou ar putea avea drept cauza lucrari de intretinere, efectuate in mod neglijent, in ajunul accidentului, la sistemul de semnalizare, sustin surse din politie.

Reamintim ca trei vagoane ale unei garnituri de tren au deraiat marti dimineata intre statiile ‘Park Pobedi’ (‘Parcul Victoriei’) si ‘Slavianski bulivar’ (‘Bulevardul slav’) dupa o franare brusca, in timp ce unul din vagoane s-a rupt in doua.

Foto: voiceofrussia.com

author avatar
Alina Costache
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger