AcasăOldZegrean, seful CCR, audiat la Curtea Suprema

Zegrean, seful CCR, audiat la Curtea Suprema

Presedintele Curtii Constitutionale a venit, miercuri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte, pentru a fi audiat in „dosarul Erata”, mai precis pentru a sta de vorba cu procurorii in chestiunea eratei redactate de catre CCR, dupa referendumul din 2012, in privinta suspendarii presedintelui de la acea data, Traian Basescu.

In conditiile in care dosarul in cauza care a fost redeschis pentru completarea probatoriului, magistratul a fost chemat la audieri. La intrarea la Instanta Suprema, Zegrean a facut cateva precizari in privinta redactarii eratei respective, prin care, se stie, a fost invalidat referendumul.

Presedintele Curtii Consituttionale- formate din noua magistrati, sase dintre ei semnand erata respectiva- a marturisit ca are emotii inainte de audiere, insa doar pentru ca e „o fire emotiva”, dar a adaugat ca nu are de ce sa se simta vinovat in vreun fel, explicand ca nu e prima plangere de acest fel si ca toate cele de pana acum au fost repinse.

„Curtea Constitutionala – impreuna am facut-o cu totii, nu chiar toti, trei au lipsit. (…) Cu ce sa ma simt vinovat? Am dat o decizie.  (…)Repet – (…) rezultatul votului nu l-am stabilit noi. Am primit de la BEC- Biroul Electoral Central -procesul verbal privind rezultatul votarii, si acolo scria ca au fost la vot 8 milioane si ceva de cetateni, (cifra- n.r) care reprezenta 46,24% din numarul cetatenilor inscrisi in listele electorale. Noi daca am fi dat altfel decizia puteam fi trasi la rapundere, eventual”, a conchis Zegrean.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger