AcasăOldZeci de perchezitii in Mures, Harghita si Sibiu, la case de schimb...

Zeci de perchezitii in Mures, Harghita si Sibiu, la case de schimb valutar

Avand suspiciuni privind savarsirea unor fapte de evaziune fiscala, oamenii legii au luat la verificat, miercuri, mai multe case de schimb valutar de pe raza judetului Mures, dar si din Sibiu si Harghita. 15 persoane urmeaza sa fie audiate.

Perchezitiile sunt facute intr-un dosar in care oamenii legii fac cercetari, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Astfel, miercuri se fac nu mai putin de 33 de cercetari la punctele de lucru a patru case de schimb valutar de pe raza celor trei judete, precum si la 22 de locuinte ale unor suspecti in acest caz.

Concret, mentioneaza reprezentantii Inspectoratului judetean de Politie Mures, se fac verificari la persoane banuite ca ar fi efectuat schimburi valutare de doua milioane de euro, omitand, spun politistii, sa inregistreze in contabilitate operatiunile respective. „Cei in cauza sunt banuiti ca, incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare pe care nu le-ar fi inregistrat in contabilitate, valoarea acestor operatiunii fiind de 2.000.000 de euro”, se precizeaza in comunicatul IPJ Mures.

La actiunile de miercuri participa 150 de reprezentanti ai IPJ Mures, dar si ai brigazilor de combatere a criminalitatii organizate Cluj Napoca si Targu Mures, precum si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean Mures. Odata perchezitiile incheiat, 15 persoane urmeaza sa fie conduse la audieri.

sursa foto: observatorbn.ro

465 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger