AcasăOldZeci de perchezitii in Capitala si Ilfov. Dosar cu aproape o jumatate...

Zeci de perchezitii in Capitala si Ilfov. Dosar cu aproape o jumatate de milion de euro prejudiciul

Actiune de amploare in Bucuresti si judetul limitrof, Ilfov. Inca de dimineata, se fac nu mai putin de 22 de perchezitii, majoritatea- 19 la numar, pe raza Capitalei.

Verificarile le fac procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, impreuna cu politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, din cadrul Politiei Sectorului 1 a Capitalei, intr-un caz in care exista suspiciuni, mai clar fie spus „indicii temeinice” in privinta a ceea ce oamenii legii considera a fi fapte de evaziune fiscala, dar si spalare de bani si delapidare.

Concret, in cadrul actiunii demarate la primele ore ale zilei, politistii si procurorii se vor opri la sediul social al unor firme, precum si la locuintele unor persoane fizice, pentru a ridica documente financiar contabile si alte inscrisuri cnsiderate utile in vederea continuarii anchetei. Din cate anunta televiziunile de stiri, ar fi vorba despre verificari ce ar viza si  Energy Holding, firma controlata de afaceristul Bogdan Buzaianu.

„Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale, cu capital privat, au fost incheiate contracte de consultanta si contracte de vanzare cumparare avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu sumele aferente impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata, in cuantum de aprox. 500.000 euro”, mentioneaza reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, intr-un comunicat din care rezulta ca in cazul de fata oamenii legii au doi suspecti – persoane fizice, si tot atatea persoane juridice. Dar si ca s-a dispus deja masura rechestrului asigurator in cazul a 14 imobile -terenuri extravilane, terenuri intravilane si constructii, procurorii urmarind, prin aceasta masura, recuperarea prejudiciului identificat.

Ar mai fi de mentionat, insa, faptul ca tot in cursul acestei zile, urmeaza sa aiba loc si mai multe audieri, momentan nefiind clar pe numele caror persoane au fost emise mandate de aducere.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger