AcasăOldZece noi medalii pentru olimpicii romani, trei dintre ele de AUR

Zece noi medalii pentru olimpicii romani, trei dintre ele de AUR

Cele mai recente rezultate merituorii ale elevilor romani vin sa ateste faptul ca aceia care isi doresc sa invete si se concentreaza asupra acestui aspect nu doar ca acumuleaza cunostinte esentiale pentru dezvoltarea lor intelectuala, dar si obtin rezultate demne de lauda la competitii internationale.

De aceasta data, elevii romani au obtinut nu mai putin de zece medalii la cea de-a 22-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, la care au participat, anunta, duminica,  Ministerul Educatiei, peste 150 de candidati, din sase tari, si care s-a incheiat sambata, in Yakutsk (Rusia).

E important de amintit faptul ca nu a fost proba la care liceenii romani sa nu obtina cate o medalie: nici la chimie, nici la matematica, si cu atat mai putin la informatica si fizica. Asadar, laureatii actualei editii se vor intoarce luni la pranz in tara aducand cu ei trei medalii de aur, cinci de argint si doua de bronz.

O statistica – pe discipline- intocmita de catre reprezentantii MEC indica faptul ca trebuie felicitat, pentru ca a repetat performanta de anul trecut, si a luat aur, cu punctaj maxim, la CHIMIE, galateanul Cristian Robert Raclea, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, cel care in timp ce, la aceeasi disciplina, au cucerit argintulMaria Velicu, eleva intr-a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, precum si Sabina-Giorgiana Firtala, de la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra-Neamt (clasa a XI-a).

La INFORMATICA, olimpicii romani au obtinut trei dintre cele mai stralucitoare medalii: doua de aur, gratie eforturilor si priceperii lui Darius Marian, elev in clasa a XI-a in cadrul Liceului International de Informatica din Bucuresti si a lui Andrei Costin Oncescu, un licean care studiaza in clasa a X-a  la Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel, dar si una de argint, primita de Vlad Mihai Rochian, un elev timisoarean de clasa a X-a, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”.

Cat priveste disciplina care le cam da batai de cap absolventilor de liceu, la BAC – MATEMATICA, in acest an, la Olimpiada amintita, doi elevi din Capitala au obtinut medalii de bronz. Este vorba despre Andreea Dima, care invata in clasa a IX-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti si Mihnea-Gabriel Doic, boboc la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Nu in ultimul rand, si la FIZICA exista doua rezultate deosebite, constand in medaliile de argint castigate de Iulian Robert Raveanu si Mihai Ovidiu Popa, colegi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, unde invata in clasa a XI-a.

sursa foto: calificativ.ro

author avatar
Cristina Stefan
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger