AcasăOldVreme torida din week-end. Liniile telefonice de la Ambulanta, inrosite in Capitala

Vreme torida din week-end. Liniile telefonice de la Ambulanta, inrosite in Capitala

A fost o sambata de foc, urmata de o duminica la fel de calda. Si cum mercurul termometrelor a depasit pragul de canicula, multi bucuresteni s-au simtit rau si au apelat la ajutorul medicilor de la Salvare.

Iar numarul persoanelor care s-au vazuit nevoiti sa puna mana pe telefon si sa apeleze numarul unic de urgenta 112, de sambata dimineata incepand, nu a fost tocmai mic, depasid 1.200 de solicitari. Cifra exacta a fost anuntata chiar de catre managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti, in cadrul unei interventii telefonice in direct, la postul B 1 TV.

„In ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanta au fost 1.227 de solicitari”, a explicat Alice Grasu, evidentiind faptul ca au fost aproape 700 de urgente de „cod galben” si „portocaliu”. Dintre acestea, a explicat managerul de la Ambulanta, 90 de interventii ale paramedicilor au fost in strada, la persoane care s-au simtit rau, unele suferind lipotimii (stari de lesin-n.r), ca cauzate de temperaturile crescute.

Va amintim ca Bucurestiul se afla, duminica, sub Cod Galben de canicula, temperaturi ridicate mentinandu-se, spun meteorologii, si luni. Maximele vor sari de 35-36 de grade, posibil vor ajunge si la 37-38 de grade, cu mentiunea ca disconfortul termic va fi accentuat.

Drept urmare, medicii va recomanda sa nu va expuneti la soare de la mijlocul zilei si pana la amiaza, sa va hidratati, band apa si nu bauturi carbogazoase sau cafea in exces si sa purtati haine lejere si in culori deschise.

sursa foto: facebook.com/Ambulantabucuresti

author avatar
Cristina Stefan
61 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger