AcasăOldVieti rapite de uragan si in SUA/ Bilantul deceselor in Haiti a...

Vieti rapite de uragan si in SUA/ Bilantul deceselor in Haiti a crescut dramatic (VIDEO)

Forta naturii s-a dovedit a fi, o data in plus, de nestavilit. Ne referim tot la uraganul Matthew, care in ultimele zile le-a adus numai necazuri atat locuitorilor din Haiti si Republica Dominicana, cat si, mai nou, americanilor.

Desi presa de dincolo de Ocean anunta ca a fost retrogradat de la furtuna de categoria 3, cat fusese catalogat deunazi, la categoria 1, ceea ce inseamna o prima veste linistitoare pentru locuitorii SUA, oamenii tot nu au scapat de emotii si – cei evacuati- inca nu se pot intoarce la casele lor, sa vada cu ochii lor efectele trecerii uraganului. Noua estimare se poate traduce prin faptul ca rafalele nu vor mai trece de limita a 130 km/h, fata de 170- 200 km/h, pana acum.

Insa chiar si asa, efectele uraganului, odata ajuns in Statele Unite, se vad, din pacate. Patru oameni au pierit, in Florida, stat strabatut deunazi de furtuna fioroasa si aflat, alaturi de alte trei, sub stare de urgenta: Georgia, Carolina de Sud si, mai nou, si cea de Nord.

[youtube]K4d7gsgBEhE[/youtube]

Tot sambata s-a aflat faptul ca, potrivit informatiilor difuzate de Reuters – preluate de site-urile BBC si CNN, bilantul deceselor in Haiti a crescut la peste 800, in conditiile in care deunazi se vorbea despre peste 360 de pierderi de vieti omenesti in statul puternic afectat de cutremurul devastator din urma cu sase ani.

[youtube]nnHDxGsS-Io[/youtube]

De asemenea, nu pot fi trecute cu vederea nici pagubele materiale insemnate provocate de Matthew la nivelul statelor americane pe care le-a strabatut: locuinte distruse, inundatii sau pene de curent. De asemenea, efectele trecerii uraganului peste Haiti – stat devastat de cutremurul din urma cu 6 ani- sunt inca greu de estimat.

[youtube]gkdJF7d7pNA[/youtube]

sursa foto: captura youtube

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger