AcasăOldVideanu, dus din arest la audieri, la DIICOT

Videanu, dus din arest la audieri, la DIICOT

Fostul ministru al Economiei a fost adus, marti, din arestul Politiei Capitalei, unde se afla de cinci zile, la sediul DIICOT, pentru a discuta cu procurorii.

La intrarea in sediul institutiei, dimineata, in jurul orei 10, Adriean Videanu nu a stat de vorba cu jurnalistii. Discutiile cu procurorii, in dosarul Romgaz-Interagro, au durat in jur de o jumatate de ora.

Videanu a fost chemat la sediul DIICOT pentru a fi informat ca a fost desemnat un alt specialist care va face expertiza in acest dosar.

Prezenta lui Adriean Videanu la DIICOT vine la doar o zi dupa ce aceasta institutie a cerut Presedintelui aviz pentru urmarirea penala a fostului sef al PDL Bucuresti in dosarul Romgaz-Interagro, procurorii solicitand, totodata, Senatului, sa avizeze urmarirea penala a parlamentarului Vosganian, la randul sau fost ministru al Economiei. In acest dosar, Videanu este suspectat de abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la delapidare.

In acest dosar este cercetat si Ioan Niculae, omul de afaceri care detine compania „Interagro”, pe care, sustin procurorii DIICOT, cei doi fosti ministri l-ar fi favorizat. „In cauza exista suspiciunea rezonabila ca prin activitatea ministrilor VARUJAN VOSGANIAN si VIDEANU ADRIEAN, respectiv prin vanzarea preferentiala catre SC INTERAGRO SA a unor cantitati masive de gaze naturale, aceasta societate a fost plasata intr-o veritabila pozitie de monopol pe piata gazelor naturale”, sustin procurorii DIICOT, in referatul prin care solicita urmarirea penala pentru cei doi.

Videanu  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile intr-un dosar disjuns din cel in care este cercetata Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, ex-ministrul fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger