AcasăOldVictor Ponta, de bunavoie la DNA, pentru a aduce un document

Victor Ponta, de bunavoie la DNA, pentru a aduce un document

Victor Ponta

Fara a fi citat, cum s-a intamplat in precedentele dati in care a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie din Capitala, premierul Ponta s-a prezentat in aceasta dimineata la sediul procurorilor anticoruptie.

Victor Ponta

Victor Ponta nu a venit singur la DNA, ci insotit de avocata sa, Loredana Radu. Primul-ministru si aparatoarea sa legala au ajuns la sediul institutiei inainte de ora 10, dar nu au zabovit foarte mult in incinta.

De altfel, premierul insusi a explicat faptul ca ar fi vrut sa discute cu procurorul care instrumenteaza cazul sau, pe marginea unui document pe care l-a adus la DNA, insa acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca acesta din urma nu a avut timp sa il primeasca. „Am vrut eu sa depun, pentru ca e important pentru cauza, decizia Curtii Europene de Justitie, data in 3 septembrie, care lamureste foarte clar ce se intampla cu contractele de consultanta juridica. (…) Curtea Europeana de Justitie ne-a zis ne vedem de treaba amandoi (atat premierul, cat si procurorul-n.r), ca atata vreme cat mi-am platit taxele e in regula”, a tinut sa lamureasca Ponta, la plecarea de la DNA.

Va reamintim ca premierul este cercetat in acelasi dosar in care a intrat in vizorul DNA si fostul ministru Sova, respectiv dosarul „Turceni-Rovinari”. Zilele trecute, Ponta a cerut disjungerea cauzei sale din dosarul mai mare, insa solicitarea sa nu a primit, deocamdata, raspuns de la procurori. Seful Executivului este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar si de complicitate la evaziune fiscala.

author avatar
Cristina Stefan
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger