AcasăOldViceprimar dintr-o comuna constanteana, trimis in judecata intr-o cauza privind obtinerea de...

Viceprimar dintr-o comuna constanteana, trimis in judecata intr-o cauza privind obtinerea de fonduri europene

Un viceprimar dintr-o comuna din judetul Constanta a fost trimis in judecata, in stare de libertate, procurorii anticoruptie constanteni acuzand-l de inselaciune si „obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

Iulian Olteanu, viceprimar al comunei Mereni, din judetul Constanta, a fost actionat in instanta, joi, dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat de „folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei” si inselaciune.

Conform rechizitoriului, faptele de care este acuzat Olteanu dateaza din urma cu sapte ani. „In cursul anului 2007, cu ocazia formularii cererii de acordare a sprijinului financiar in cadrul Schemei de plata unica pe suprafata, ce a fost adresata Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul Judetean Constanta, inculpatul OLTEANU IULIAN a facut declaratii necorespunzatoare adevarului privind suprafata totala de teren pretins detinuta in vederea exploatarii agricole si a inserat date nereale in cuprinsul planurilor de detaliu (planse fotografice), puse la dispozitie de catre reprezentantii agentiei. Scopul acestor actiuni a fost acela de a induce in eroare pe reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Constanta si de a obtine sprijinul financiar solicitat”, mentioneaza DNA Constanta, intr-un comunicat.

Procurorii precizeaza, totodata, ca APIA Constanta i-a intentat proces suspectului, constitindu-se parte civila cu suma totala de 15.961,80 lei, reprezentand sprijinul financiar acordat viceprimarului cercetat. Oamenii elgii au dispus, in aceasta cauza, instituirea sechestrului asigurator pe doua terenuri apartinandu-i lui Olteanu.

Sursa foto: aradon.ro

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger