AcasăOldVicepresedintele CJ Caras-Severin, retinut de DNA. Azi va fi dus in fata...

Vicepresedintele CJ Caras-Severin, retinut de DNA. Azi va fi dus in fata instantei

In conditiile in care, in cursul zilei de marti, s-a aflat ca a fost prins luand mita, banii fiind primiti intr-o revista, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, seara trecuta, urmand ca astazi sa fie prezentat Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva.

Liberalul Ionesie Ghiorghioni este cercetat de procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara pentru doua fapte de trafic de influenta, una dintre ele in forma continuata. O masura similara – respectiv punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore- a fost luata de catre procurori si in cazul unei rude a vicepresedintelui CJ Caras-Severin, respectiv Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenta.

Concret, procurorii au anuntat ca vicele CJ este suspectat ca, in intervalul ianuarie 2013-octombrie 2014, aflat in aceeasi functie ca si la momentul de fata, ar fi pretins si primit de la un afacerist, care figureaza drept martor denuntator, 200.000 lei, suma reprezentand „un procentaj de 10 % din valoarea platilor efectuate de institutia publica catre firma persoanei respective, pentru diverse lucrari de utilitate publica executate în baza unui acord cadru si a unor contracte subsecvente”. Mai mult, sustin procurorii, in schimbul banilor, firma administrata de catre omul de afaceri ar fi fost favorizata de catre vicepresedintele CJ Caras Severin.

Mai mult, DNA mentioneaza, in comunicatul remis miercuri, faptul ca „in perioada 07.01 – 06.04.2015, pentru acelasi motiv si in aceeasi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar – inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins si primit, in trei transe, de la acelasi om de afaceri, suma totala de 8.400 euro”.

De asemenea, procurorii sustin ca in cursul zilei trecute, Gheorghioni Ionesie a primit o alta suma de bani. „Diferenta de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, noteaza procurorii.

Urmare a acestor aspecte, anchetatorii au decis retinerea celor doi, acestia urmand sa fie prezentaţi, in cursul zilei de miercuri, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Vicepresedintele CJ Caras-Severin, retinut de DNA. Azi va fi dus in fata instantei

Vicele CJ Caras-Severin, retinut de DNA, dus azi la mandat

In conditiile in care, in cursul zilei de marti, s-a aflat ca a fost prins luand mita, banii fiind primiti intr-o revista, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, in curzul serii trecute, urmand ca astazi sa fie prezetat Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva.

Ionesie Ghiorghioni este cercetat de procurorii DNA din cadrul sericiului teritorial Timioara pentru doua fapte de trafic de influenta, una dintre ele in forma continuata. O masura similara – respectiv punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore– a fost luata de catre procurori si in cazul unei rude a vicepresedintelui CJ Caras-Severin, respectiv Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenta.

Concret, procurorii au anuntat ca vicele CJ este suspectat ca, in intervalul ianuarie 2013-octombrie 2014, aflat in aceeasi funtie ca si la momentul de fata, ar fi pretins si primit de la un afacerist, care figureaza drept martor denuntator, 200.000 lei, suma reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea platilor efectuate de institutia publica catre firma persoanei respective, pentru diverse lucrari de utilitate publica executate în baza unui acord cadru si a unor contracte subsecvente. Mai mult, sustin procurorii, in schimbul banilor, firma administrata de catre omul de afaceri ar fi fost favorizata de catre vicepresedintele CJ Caras Severin.

Mai mult, DNA mentioneaza, in comunicatul remis miercuri, faptul ca „in perioada 07.01 – 06.04.2015, pentru acelasi motiv si în aceeasi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar – inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins si primit, în trei transe, de la acelasi om de afaceri, suma totala de 8.400 euro.

De asemenea, procurorii sustin ca in cursul zilei trecute, Gheorghioni Ionesie a primit o alta suma de bani. „Diferenta de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante„, noteaza procurorii.

Ca urmare a celor constatate, anchetatorii au decis retinerea celor doi, acestia urmand sa fie prezentaţi, in cursul zilei de miercuri, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger