AcasăOldVicepresedintele american Joe Biden a ajuns in Ucraina

Vicepresedintele american Joe Biden a ajuns in Ucraina

La o zi dupa sangerosul atac armat din apropiere de Slaviansk, soldat cu mai multe victime, vicepresedintele american Joe Biden a ajuns la Kiev, in cadrul unei vizite oficiale menite sa asigure autoritatile din Ucraina de sprijinul Statelor Unite pentru actuala conducere, in contextul conflictelor generate, in estul tarii, de separatisti.

In decursul celor doua zile in care se va afla pe pamant ucrainean, Biden se va intalni deopotriva cu liderii, cat si cu activistii locali, informeaza CNN. Totul, in incercarea de a gasi solutii pentru detensionarea situatiei. Intrunirile in prezenta vicepresedintelui american au loc la circa o luna de la referendumul nerecunoscut de comunitatea internationala, in urma caruia Putin a anuntat alipirea Crimeei la Rusi. Inaltul oficial american a ajuns in Ucraina pentru o serie de convorbiri menite sa asigure actuala conducere de la Kiev de sprijinul SUA in solutionarea pe cale pasnica a problemelor din regiune.

Va reamintim ca vizita lui Biden are loc la doar cateva zeci de ore de la conflictul armat produs in estul Ucrainei, la granita cu Federatia Rusa. Mai multe persoane au pierit dupa ce mai multi indivizi au deschis focul asupra unor vehicule aflate in apropiere de Slaviansk.

Sursa foto: realitatea.net

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger