AcasăOldVesti despre starea copiilor din Fetesti/ Recomandare medicala in privinta introducerii carnii...

Vesti despre starea copiilor din Fetesti/ Recomandare medicala in privinta introducerii carnii in alimentatia micutilor

Cei doi copilasi din Fetesti care au ajuns, recent, la „Marie Curie”, in Capitala, cu probleme renale si diagnostic sindrom hemolitic-uremic au mancat carne, lucru neindicat pentru varsta lor, din cate a precizat un specialist de la acest spital, care a si explicat care anume ar fi motivele.

Desi sunt cazuri de parinti care intreaba medicul de multe ori si consulta carti scrise de specialisti pe aceasta tema, inainte de a le diversifica hrana bebelusilor lor, realitatea confirma faptul ca sunt situatii in care unor copilasi de sapte luni li se da carne. Aceasta este si cazul celor doi micuti din Fetesti aflati la aceasta ora in grija medicilor de la fostul spital Budimex. Unul dintre ei, care a mancat supa de pui, „se simte ceva mai bine, urineaza bine si sigur nu va avea nevoie de dializa peritoneala in continuare”, dar va ramane si in perioada urmatoare sub observatia specialistilor, din cate a precizat, in aceasta dimineata, medicul Mihaela Balgradean, sefa Sectiei Nefrologie de la „Marie Curie”.

Despre starea celuilalt prichindel ajuns in grija doctorilor de la Spitalul de Urgenta pentru Copii, alintat „sarmaluta”, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca a fost hranit cu un astfel de preparat, vestile sunt mai putin favorabile, momentan. Copilul „nu se simte la fel de bine, boala lui e in plia desfasurare” si „va avea nevoie de terapi sustinuta in continuare”, din cate a precizat specialistul, care a adaugat si faptul ca micutul are nevoie de dializa peritoneala pentru mai multe motive, unul dintre ele fiind legat de demararea diurezei.

Cand e recomandabil sa fie introdusa carnea in alimentatia celui mic

Cat priveste faptul ca acesti copilasi au primit deja carne, desi au o varsta atat de frageda, specialistul Balgradean a si explicat de ce anume nu e recomandabil ca parintii sa le ofere astfel de hrana celor mici. „Nu era in niciun fel indicata carnea la varsta de 7 luni, 7 luni si jumatate cat are acest copil (…) este vorba despre tubul digestiv al copilului, care nu este inca maturizat pentru a procesa un astfel de aliment, pana la varsta de doi ani”, a explicat medicul, adaugand ca trebuie avut in vedere si faptul ca e bine sa fie evitat aportul prea mare de proteine.

Nu in ultimul rand, intrebata fiinddespre retele care sunt consultate de parinti in acest sens chiar si de pe internet, medicul Balgradean a precizat urmatoarele: „Ar fi bine sa stergeti- delete acele informatii. In noile scheme de diversificare a alimentatiei, carnea se introduce in meniurile copilului incepand cu varsta de 10 luni (…) In general nu au voie sa manance niciun fel de carne inaintea acestei varste”, a precizat sefa de la Nefrologie, care a subliniat si faptul ca aceasta carne care le este data micutilor ar trebui sa nu fie procesata, in chip de sarmale, chiftele sau perisoare, ci, in momentul in care se incepe introducerea acestui tip de aliment in alimentatia celui mic, ea ar trebui sa fie de pasare si de vita.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger