AcasăOldVesti bune de la "Marie Curie" despre copiii internati cu SHU: "Sunt...

Vesti bune de la „Marie Curie” despre copiii internati cu SHU: „Sunt mult mai bine fata de ieri”

Mult-doritele vesti despre imbunatatirea starii micutilor pacienti din Arges care lupta cu sindromul hemolitic uremic, la „Marie Curie”, continua sa apara. Daca inca de sambata se observa, din directia specialistilor, o vadita nota de optimism in privinta evolutiei situatiei medicale a copiilor, ministrul Sanatatii si sefa sectiei de Nefrologie deopotriva au anuntat, duminica, o imbunatatire a starii celor sapte copii care sunt in continuare internati la acest spital de pediatrie. Mai mult, doi micuti urmeaza sa fie lasati sa plece acasa in urmatoarele zile.

„Am venit la spital sa vedem, in primul rand, sa vedem starea copiilor si, din fericire, avem vesti bune (…) toti sunt mai bine decat ieri”, a precizat ministrul, adaugand ca un singul copil din cei adusi din Arges, inca de acum aproximativ doua saptamani, mai e internat pe sectia de Terapie Intensiva.

„Copiii sunt mult mai bine fata de ziua de ieri (…) Sase sunt pe sectia de Nefrologie  (…) trei sunt pe dializa peritoneala (…) Ne bucura foarte tare evolutia lor”, a mentionat si sefa sectiei Nefrologie de la „Marie Curie”, Mihaela Balgradean. intrebata fiind despre posibile noi externari, specialistul a precizat ca „vor avea loc in cursul saptamanii viitoare, cu siguranta, doua externari”.

Totodata, ministrul a subliniat ca nu au mai fost anuntate noi cazuri de sindrom hemolitic uremic, dar si ca ancheta menita sa scoata la iveala depistarea bacteriei si, implicit, cauzele declansarii imbolnavirilor este in plina desfasurare. „Masurile de igiena si de dieta trebuiesc respectate in continuare. la domiciliile lor ancheta epidemiologica nu au pus in evidenta acest lucru (…) focare se exclud (…) surse majore, asa cum s-a intamplat in alte situatii, in lunile trecute, nu am identificat”, a punctat Patriciu Achimas-Cadariu.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca seful MS le-a multumit medicilor pentru eforturile depuse in ultimele zile, cerandu-le sa fie si in continuare ‘concentrati’ pe cazurile respective, mentionand, totodata, ca a vorbit si cu parintii „care au incredere in medicii de aici (de la „Marie Curie”-n.r).

Va reamintim, insa, ca din pacate, in ciuda eforturilor medicilor de a-i sustine in lupta cu suferinta, trei micuti – toti din Arges – au pierit ca urmare a unor astfel de probleme de sanatate, de la declansarea acestui adevarat val de imbolnaviri.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger