AcasăOldVerificarile Parchetului General in cazul violului de la Vaslui sunt gata. Ce...

Verificarile Parchetului General in cazul violului de la Vaslui sunt gata. Ce se intampla mai departe!

La doua zile de cand au fost dispuse, la solicitarea conducerii Parchetului General, verificarile facute in mult-mediatizatului caz al elevei din Vaslui, care acuza de viol sapte tineri din acelasi judet – suspectii fiind initial retinuti, apoi trimisi in arest preventiv, ulterior in arest la domiciliu, in prezent fiind in libertate, sub control judiciar – e deja finalizata.

Asadar, dupa ce vineri procurorul general Nitu a desemnat un procuror pentur a face o ancheta in privinta modului in care procurorii din cadrul Parchetului de pe langa judecatoria Vaslui, dar si cei ai Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui „au asigurat reprezentarea Ministerului Public in dosarul nr. 9116/333/2014, aflat pe rolul Judecatoriei Vaslui”, in cazul celor sapte tineri dintr-o localitate vasluiana, care, trimisi in judecata in stare de arest preventiv pentru acuzatiile de „viol in forma agravata” si „lipsire de libertate in mod ilegal”, in cazul care dateaza din noiembrie anul trecut, au fost pusi in libertate.

Concluziile au plecat la Inspectia Judiciara

Odata incheiata verificarea, concluzia anchetei in cauza a fost trimisa, in prima zi a acestei saptamani Inspectiei Judiciare. Documentul in cauza – al carui continut nu a fost facut public- ar urma sa fie luat in calcul in cadrul cercetarii disciplinare demarate de acest for. Pentru ca, va amintim ca, vineri, Inspectia Judiciara a anuntat ca o parte din magistratii in atentia carora a ajuns acest caz sunt verificati. Mai precis, ca s-a inceput „cercetarea disciplinara fata de unii dintre magistratii implicati in dispunerea  masurilor preventive in cauza aflata pe rolul Judecatoriei Vaslui ce are ca obiect savarsirea infractiunilor de viol si lipsire de libertate in mod ilegal”. Cercetarile vizeaza abateri din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, respectiv „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”, dar si „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger