AcasăOldVerificari la o cresa din Capitala, dupa ce o infirmiera a fost...

Verificari la o cresa din Capitala, dupa ce o infirmiera a fost depistata cu TBC

Parintii unor copii inscrisi la o cresa situata in sectorul 1 al Capitalei au trecut prin emotii serioase, odata ce s-a aflat ca o infirmiera care lucreaza la aceasta unitate educationala a fost depistata cu TBC, femeia fiind internata la Spitalul de Pneumologie „Marius Nasta”.

Cresa este situata pe strada Vrancei, in zona Grivita, din Bucuresti. Are inscrisi 178 de copii, dintre acestia prezentandu-se la sediul unitatii, in medie, 120.

Dupa ce s-a constatat faptul ca angajata cresei respective a fost depistata cu bacilul Koch, la unitatea educationala s-a demarat o verificare de proportii, „in conditiile in care s-au inregistrat suspiciuni de TBC la doi copii”, din cate mentioneaza, vineri, reprezentatii Primariei sectorului 1.

Copiii, dusi la analize

Momentan nu e foarte clar cand anume a fost facuta descoperirea in cauza. E de mentionat, insa, faptul ca, desi in comunicatul respectiv se precizeaza ca exista suspiciuni si in randul copiilor inscrisi la aceasta cresa, se spune ca pana la acest moment nu a fost confirmat niciun astfel de diagnostic la respectivii micuti.

Asadar, s-a trecut la verificarea atat a sanatatii copiilor, cat si a personalului unitatii respective. Deja micutii de la grupa la care lucreaza a infirmiera – grupa la care sunt inscrisi 13 copii, din cate anunta primaria locala – au fost supusi unor teste si li s-au facut radiografii, urmand ca in perioada urmatoare si restul copilasilor inscrisi la cresa, precum si angajatii unitatii sa fie verificati, din punct de vedere medical.

Se face o dezinfectie

La o parte dintre micuti rezultatul IDR a iesit pozitiv, insa acest lucru nu inseamna automat ca acestia au TBC. Investigatiile medicale vor continua pana la stabilirea unui diagnostic final. Mentionam ca micutii sunt vaccinati contra TBC la nastere, ceea ce le confera protectie pana la varsta de aproximativ doi ani”, mentioneaza sursa citata, in privinta copilasilor din grupa la care lucra infirmiera.

Mai mult, pe parcursul week-endului urmeaza sa fie facuta o dezinfectie la cresa respectiva. In ciuda a celor constatate, cresa functioneaza in continuare, iar primaria explica si motivul. „In conditiile in care nu exista nici un diagnostic de TBC confirmat in randul copiilor, si in lipsa unei notificari de la unitatea medicala unde s-au realizat investigatiile, nu se  impune in acest moment, inchiderea unitatii”, se explica in comunicatul remis presei pe acest subiect.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger