AcasăOldVerificari amanuntite la granitele tarii, anunta Politia de Frontiera

Verificari amanuntite la granitele tarii, anunta Politia de Frontiera

Politistii de frontiera fac controale amanuntite la granite. Masura este una temporara, anunta institutia, si vizeaza impiedicarea tranzitarii frontierelor a unor persoane care ar putea avea preocupari cu risc la adresa securitatii nationale.

Atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara se fac verificari amanuntite „asupra persoanelor si mijloacelor de transport care tranziteaza frontiera”, precizeaza, vineri, intr-un comunicat, oficialii Politiei de Frontiera Romane.

Momentan nu se stie cat anume va fi valabila aceasta masura. Aceeasi sursa anunta ca este una temporara, explicand si care anume este scopul acestor sporiri ale controalelor, respectiv „prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe”.

In acest sens, responsabilii anunta, in acelasi comunicat postat pe site-ul MAI, ca exista posibilitatea ca la punctele de frontiera de la granita cu statele vecine sa apara intarzieri. Mai exact cresteri ale timpilor de asteptare necesari pentru realizarea formalitatilor de frontiera. Dar si ca „s-au luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera”.

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger