AcasăOldVasile Blaga, la DNA. Actualul co-presedinte al PNL, citat ca martor intr-un...

Vasile Blaga, la DNA. Actualul co-presedinte al PNL, citat ca martor intr-un dosar al Elenei Udrea

Vasile Blaga

Fostul lider al Partidului Democrat Liberal, actualmente co-presedinte al PNL, a trecut, marti in jurul pranzului, pragul sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie.

Vasile Blaga

UPDATE 13.20 – Vasile Blaga a iesit de la audieri dupa aproximativ o ora si jumatate de discutii cu procurorii. „Oricine e vinovat, politician sau nepolitician trebuie sa raspunda in fata legii”, ca raspuns la o intrebare in privinta tragediei din club, respectiv daca poate ucide coruptia.”Nu am nicio legatura, de niciun fel, cu afaceri ilegale sau cu sponsorizari ilegale”, a tinut sa lamureasca Blaga, inainte de a pleca de la DNA.

Vasile Blaga a ajuns la sediul DNA in urma cu doar cateva minute, respectiv in jurul orei 11.50. Inainte sa intre sa discute cu procurorii, fostul sef al PDL a precizat ca a fost citat ca martor intr-un dosar in care vizata de cercetari este Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii si Turismului.

Am fost citat in calitate de martor, in dosarul 87, cel in care s-au cerut in Parlament avize pentru doamna Udrea, dar nu stiu nimic despre… Fereasca Dumnezeu, n-am auzit asa ceva„, a precizat Blaga, in privinta prezentei sale la DNA. Intrebat daca ar fi stiut de bani provenind de la un afacerist si care ar fi ajuns la PDL in chip de „spaga”, politicianul a sustinut ca nu a avut cunostinta de asa ceva. Intrebat daca Topoliceanu – fosta sefa a Compoaniei Nationale de Investitii si fosta amica a lui Udrea- ar fi adus bani la PDL, cum s-a vehiculat, Blaga a raspuns: „eu nu stiu niciodata asa ceva. Niciodata”.

Va reamintim ca dosarul nr.87/P/2015 este cel de-al treilea deschis pe numele Elenei Udrea, de catre procurorii DNA, cel ce contine sapte volume. Acestia din urma o acuza pe fosta sefa a PMP., printre altele, de luare de mita, dar si de trafic de influenta si spalare de bani, toate trei in forma continuata.

In aceasta cauza, DNA mentiona, la momentul in care se anunta ca institutia cere Camerei incuviintarea inceperii urmaririi penale, dar si a retinerii si arestarii preventive in cazul deputatului Udrea, ca „in vara anului 2010, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si membru la Guvernului si de persoana cu functie de conducere in cadrul unui partid politic, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA”.

Dupa ce au votat solicitarile, din rezultatul optiunilor exprimate- prin vot secret, cu bile- a rezultat faptul ca deputatii au avizat cererile privind inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Turismului si retinerea, nu, insa, si pe cea privind arestarea preventiva.

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger