AcasăOldValcov, nou dosar la DNA. Fostul primar al Slatinei, sub control judiciar

Valcov, nou dosar la DNA. Fostul primar al Slatinei, sub control judiciar

Fostul parlamentar care a condus Primaria orasului Slatina are un nou dosar la DNA, al treilea deschis pe numele sau, de aceasta data procurorii anticoruptie anuntand ca Darius Valcov este acuzat de doua fapte de luare de mita si trafic de influenta.

In acest context, procurorii DNA au anuntat ca, de luni incepand, vreme de 60 de zile,fostul ministru  Valcov se va afla sub control judiciar, respectiv pana pe 14 ianuarie anul viitor.

Procurorii sustin ca exista probe care sa sustina faptul ca timp de doua luni, respectivin intervalu, noiembrie-decembrie 2012, Valcov, primar al Slatinei la acea vreme, i-ar fi cerut unui afacerist – care l-a si denuntat procurorilor – „un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele incasate de societatea unui om de afaceri (denuntator in cauza) de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate”.

Din cate se mentioneaza in comunicatul dat publictatii luni, de catre reprezentantii DNA, suma totala pe care Vlacov ar fi primit-o in urma celor trei fapte de coruptie de care este acuzat ar depasi 4.2 milioane de lei.

Totodata, in acest caz, procurorii au dispus sechestrul asigurator pe mai multe bunuri, respectiv a unor elemente de mobilier din ghotelul pe acre Valcov il are in Slatina, precum si  asupra „unei sume de bani existente in contul unei societati pe care inculpatul Valcov Darius-Bogdan o controla prin interpusi”.

Acesta nu este insa singurul dosar pe care procurorii DNA l-au deschis pe numele fostului edil slatinean, Valcov fiind trimis in judecata, pentru acuzatii de coruptie.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger