AcasăOldUraganul Matthew, in drum catre SUA, dupa ce a facut dezastru in...

Uraganul Matthew, in drum catre SUA, dupa ce a facut dezastru in Haiti (VIDEO)

Cu inima stransa, dar si cu ochii pe efectele pe care le-a produs deja fiorosul Matthew in drumul sau peste Haiti, americanii se pregatesc sa infrunte, la randul lor, furia naturii.

Incadrat la momentul de fata la furtuna de categoria 3, fenomenul este atent monitorizat de specialisti, avand in vedere ca se asteptau sa se abata asupra zonei de uscat a Floridei in cursul zilei de vineri.

[youtube]S2zaMRvZA50[/youtube]

Pana la aceasta ora se vehiculeaza un numar al deceselor de peste 260, in Haiti si Republica Dominicana provocate de uraganul dezlantuit. In asteptarea furtunii botezate „Matthew”, autoritatile locale au sfatuit oamenii sa fie pregatiti sa infrunte furia naturii.

Insa sunt state in care s-au facut evacuari, pe fondul declararii starii de urgenta. Astfel, Florida, Georgia, dar si Carolina de Sud se afla sub incidenta unor astfel de masuri, ceea ce a facut ca in cazul a peste doua milioane de persoane sa se emita recomandari de evacuare din calea potentialului pericol. Multi oameni au ascultat sfaturile autoritatilor si si-au parasit deja locuintele, luand cu ei doar strictul necesar, fiind cazati in adaposturi temporare.

[youtube]BT0xzjpxQu4[/youtube]

De altfel, insusi liderul de la Casa Alba le-a transmis americanilor (indeosebi celor aflati in calea pericolului, dar care nu acceptasera inca sa-si paraseasca locuintele) sa aiba in vedere ca o casa se poate reconstrui, dar o viata de om nu mai poate fi recuperata.

Deja in Haiti (Stat puternic afectat de cutremurul devastator din urma cu sase ani) au fost inregistrate situatii greu de de privit, nemaivorbind de trait. Vant cu rafele de o putere greu de imaginat, valuri inainte de cativa metri in zona coastelor, dar si arbori pusi la pamant, zeci de mii de case ramase fara electricitate si strazi si locuinte inundate.

Imagini live AICI: [youtube]a1dTOZHa7dk[/youtube]

si AICI [youtube]Ki4pGqgd4SA[/youtube]

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger