AcasăOldUn suspect retinut in urma atacului de la Istanbul

Un suspect retinut in urma atacului de la Istanbul

La o zi de la explozia care a zguduit districtul istoric Sultanahmet, o zona intens frecventata de turistii care merg in Turcia, si despre care ulterior s-a aflat ca a fost un atac sinucigas, autoritatile locale au anuntat o prima masura ce s-a luat, ca urmare a anchetei desfasurate in vederea elucidarii conditiilor in care s-a produs drama soldata cu 10 morti.

Mai precis, ministrul turc de Interne, citat de hurriyetdailynews.com, a precizat ca un barbat- considerat a fi suspect in cazul de fata- a fost retinut de autoritati, oamenii legii locali banuindu-l ca ar fi simpatizant al miscarii auto-intitulate Stat Islamic. Momentan nu se cunosc detalii cu privire la nationalitatea, numele sau varsta acestuia.

Trebuie mentionat faptul ca, pe langa cele zece victime care au pierit, in urma deflagratiei ce a avut loc marti, in zona din apropierea Moscheii Albastre, mai multi turisti, majoritatea de origine germana, au fost raniti, ajungand la spitalele din Istanbul, in grija medicilor.

Nu in ultimul rand, la o zi de la producerea atacului sinucigas, atribuit, conform presei locale, unui tanar in varsta de 27 de ani, s-a aflat ca noua persoane- inclusiv trei rusi- banuite a avea legaturi cu gruparea autointitulata Stat Islamic au fost retinute in Antalia si Izmir.

sursa foto: captura video DHA

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger