AcasăOldUn primar si un consilier APIA din Mehedinti, trimisi in judecata de...

Un primar si un consilier APIA din Mehedinti, trimisi in judecata de DNA

Un edil al unei localitati mehedintene, dar si un fost consilier in cadrul Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA) din cadrul Consiliului Judetean mehedintean vor ajunge in instanta, dupa ce procurorii antucoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Craiova au dispus trimiterea lor in judecata, intr-un dosar ce are legatura cu folosirea unor fonduri nerambursabile.

Ambii vor fi deferiti justitiei sub control judiciar, anunta vineri procurorii anticoruptie, care precizeaza ca in cazul primarului comunei mehedintene Godeanu, Ion Georgheci, acuzatiile sunt urmatoarele: „folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de europene”, inselaciune, fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, precum si uz de fals, toate in forma continuata.

Cat despre cealalta persoana cercetata in acest dosar, Nutica Gidea, consilier principal in cadrul APIA – CJ Mehedinti, la data faptelor, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea sa in judecata pentru complicitate la „folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si la inselaciune”, instigare la infractiunea de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si fals material in inscrisuri oficiale, toate in forma continuata.

Conform comunicatului DNA, in urma cercetarilor facute in acest caz, procurorii au ajuns la concluzia ca vreme de mai multi ani, respectiv incepand cu 2009 si pana in anul 2013, edilul ar fi cerut si primit fonduri nerambursabile pentru aproape 200 de hectare de teren. Mai precis, sustin procurorii, primarul Gheorgheci „prin folosirea de documente false, a solicitat si obtinut de la APIA – Centrul Judetean Mehedinti, in numele tatalui sau, fonduri nerambursabile din bugetul national si bugetul Uniunii Europene, in valoare totala de 1.426.983,89 lei, pentru o suprafata de 198 de hectare”.

Procurorii sustin ca, pentru a primi sumele respective, edilul ar fi fost ajutat de catre reprezentanta APIA, „cea care a intocmit diverse documente si i-a furnizat informatii, „servicii” pentru care a primit aproximativ 35% din totalul sumelor acordate, respectiv circa 500.000 lei. In acelasi context, inculpata l-a determinat pe primarul comunei Godeanu sa intocmeasca in fals o serie de inscrisuri”.

Dosarul celor doi a fost trimis magistratilor Tribunalului Mehedinti, care vor judeca aceasta cauza.

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger