AcasăOldUn militar roman a murit, iar alti patru au fost raniti in...

Un militar roman a murit, iar alti patru au fost raniti in timpul unui exercitiu, in Germania

Cei cinci militari romani au cazut victime unui accident produs in timpul unui exercitiu multinational ce se desfasura, vineri, in Germania.

Anuntul a fost confirmat de catre reprezentantii Ministerului roman al Apararii. Accidentul a avut loc in Centrul de Instruire din Hohenfels, in timpul desfasuratii exercitiului „Saber Junction 14”, se precizeaza in comunicatul MApN.

Cei cinci romani se aflau intr-un vehicul de tip HMMWV care, la un moment dat, s-a rasturnat. In ciuda eforturilor medicilor unitatii, care au intervenit de urgenta pentru a le acorda primul-ajutor ranitilor, viata unui plutonier nu a mai putut fi salvata.

Militarul care a murit se numeste Adrian-Constantin Leu, era angajat al MApN de 13 ani si participase la misiuni desfasurate in teatrele de operatiuni din Irak si Afghanistan, precizeaza sursa citata.

Colegii sai, raniti in timpul tragediei, au fost transportati la spital, in Germania. Pentru moment nu sunt cunoscute mai multe date despre starea acestora.

Cauzele producerii accidentului sunt anchetate la aceasta ora.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a transmis condoleante familiei indoliate a plutonierului care a pierit, vineri, in Germania.

author avatar
Cristina Stefan
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger