AcasăOldUn medic si o asistenta, trimisi in judecata de DNA

Un medic si o asistenta, trimisi in judecata de DNA

Doua cadre medicale ajunse in atentia procurorilor anticoruptie au fost deferite justitiei.

Este vorba despre un medic specialist si o asistenta medicala de la Serviciul de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, despre care DNA anunta, miercuri, ca au fost trimisi in judecata sub control judiciar.

In timp ce doctorul Ovidiu Plesa este cercetat de procurorii anticoruptie oradeni pentru luare de mita in forma continuata, fiindu-i imputate nu mai putin de 235 de astfel de acte materiale, asistenta Monica Teodora Ignat este acuzata de complicitate la luare de mita, in forma continuata -163 acte materiale si luare de mita, in forma continuata -8 acte materiale. Ambii vor ajunge in fata magistratilor Tribunalului Bihor, instanta care va judeca dosarul.

Din cate precizeaza procurorii, medicul in cauza ar fi primit -in intervalul 11 mai – 15 iunie 2015 – „in mod direct, repetat, de la un numar de 235 de pacienti, suma totala de 55.975, 3 lei si alte foloase care nu i se cuveneau, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in atributiile sale de serviciu”, mai precis in vederea emiterii unor decizii medicale cu referire la capacitatea de munca a respectivilor, dar si a prelungirii concediului medical sau a incadrarii lor intr-un grad de invaliditate.

Cat despre asistenta trimisa in judecata in acest dosar, DNA mentioneaza, printre altele, ca „a primit de la inculpatul Plesa Ovidiu suma totala de 9.985 lei, despre care stia ca reprezinta o parte din banii pe care medicul ii primise de la 163 de pacienti care s-au prezentat la cabinetul sau medical”, pentru a obtine astfel de inscrisuri.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger