AcasăOldUn lichidator judiciar si un avocat din Bacau, trimisi in judecata de...

Un lichidator judiciar si un avocat din Bacau, trimisi in judecata de procurorii anticoruptie

DNA a dispus, marti, trimiterea in instanta a dosarului in care un avocat din Bacau, dar si un lichidator judiciar de la o firma din Onesti au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie bacauani. Dosarul va fi judecat de magistrati ai Curtii de Apel Bacau.

Astfel, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Consmi Ionut Apostu, lichidator judiciar la „Profesional Tenarus” SPRL Onesti, la data faptelor consemnate in dosar, pentru luare de mita si doua fapte de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dar si a lui Alexandru Tabarcea, avocat in cadrul Baroului Bacau. Acesta din urma este cercetat pentru dare de mita, dat si pentru „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

In acelasi dosar, procurorii mentioneaza ca a fost deferita justitiei si o persoana juridica, respectiv SC Profesional Tenarus IPURL (fosta Profesional Tenarus SPRL), pentru doua fapte de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Din rechizitoriul intocmit de catre reprezentantii DNA in aceasta cauza rezulta, printre altele, faptul ca „in perioada iulie 2010 – iulie 2011, inculpatul Apostu Ionut Cosmin, in calitate de lichidator al SC Rafinaria Darmanesti SA, a intocmit in mod necorespunzator acte specifice procedurii lichidarii cu incalcarea prevederilor Legii nr. 85/2006 si a dispozitiilor instantei de judecata, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii respective si procurarea unui folos necuvenit inculpatului Tabarcea Alexandru”, dar si ca Apostu ar fi intocmit un raport „asupra fondurilor obtinute din lichidare si din incasarea creantelor precum si planul de distribuire pentru debitoarea SC Rafinaria Darmanesti SA prin care a dedus din fondurile ce urmau a fi distribuite creditorilor suma de 637.785,50 lei reprezentand, printre altele, „contravaloare onorariu avocat, aprobate de adunarea creditorilor”, cunoscand ca in fapt nu exista aceasta aprobare”.

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger