AcasăOldUn incompatibil inlocuit cu un alt incompatibil, la conducerea CoNAS

Un incompatibil inlocuit cu un alt incompatibil, la conducerea CoNAS

(foto: cronicadeiasi.ro)

La varful CoNAS se pregateste o schimbare. Atata doar ca, desi Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor va avea o noua conducere, forul subordonat Guvernului ar urma sa aiba tot un sef care a ajuns, la un moment dat, in vizorul Agentiei Nationale de Integritate.

Vasile Cepoi

Asadar, actualul lider al Comisiei, Vasile Cepoi, numit vara trecuta la conducerea CoNAS, va parasi fotoliul de sef al Comisiei, in locul sau urmand sa fie numit medicul Petru Armean. Doar ca, surpriza!, si succesorul lui Cepoi -fostul ministru al Sanatatii si director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, ajuns in atentia ANI pentru conflict de interese – a ajuns sa fie verificat de inspectorii de integritate!

Mai precis, numele doctorului care urmeaza sa fie uns la sefia CoNAS aparea mentionat, intr-un comunicat al ANI, in urma cu doi ani, mai precis in iulie 2013, alaturi de alti doi manageri de spitale in cazul carora reprezentantii Agentiei constatasera ca erau in situatie de incompatibilitate.

La acea vreme, inspectorii de Integritate precizau faptul ca Armean se afla in stare de incompatibilitate – caz care apare in momentul exercitarii simultane a mai multor functii si calitati – incepand cu 9 aprilie 2013, „intrucat exercita, simultan, functia de manager al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” din Bucuresti, si functia de decan al Facultatii de Moase si Asistenta Medicala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davilla” din Bucuresti. Astfel, Armean Petru a incalcat dispozitiile  art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit carora „Functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: […] exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate”, dupa cum se mentiona in comunicatul ANI.

author avatar
eNational
763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger