AcasăOldUn director de la Casa de Sanatate Teleorman, pus de DNA sub...

Un director de la Casa de Sanatate Teleorman, pus de DNA sub control judiciar

Un nou director al unei institutii de stat a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, fiind acuzat de luare de mita.

Avand suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de coruptie, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale, precum si aplicarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 60 de zile, in cazul unui sef din cadrul Casei de Sanatate Teleorman.

Mai precis, de marti incepand si pana pe 18 iulie, Iulian Iulica Rizea, director al Directiei Relatii Contractuale din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Teleorman, se afla sub control judiciar, masura dispusa in aczul sau de catre DNA, pentru sase fapte de luare de mita.

Faptele in cauza, sustin procurorii, ar fi fost comise incepand cu ultima luna a anului trecut si pana in ianuarie anul curent, iar sumele ar fi fost remise de catre reprezentanti ai unor agenti economici. Totul, se mentioneaza intr-un comunicat dat publicitatii miercuri, de catre reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie, „in legatura cu indeplinirea sau urgentarea indeplinirii atributiunilor sale de serviciu, a pretins si primit sume de bani si alte foloase, de la reprezentanti ai unor agenti economici, cu care institutia publica respectiva avea in derulare contracte”.

Mai precis, din cele precizate de catre procurori, ar fi vorba despre sume cuprinse intre 200 de lei si 150 de euro, precum si bunuri – printre care sticle de bauturi alcoolice, cat si parfumuri.

Rizea a fost informat de catre procurori ca, in perioada cat se afla sub control judiciar, are de indeplinit o serie de obligatii, printre acre aceea de a se prezenta periodic la politie, in Alexandria, dar si cea de a nu parasi tara fara voie de la procuror, dar si sa nu comunice cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

E important de mentionat si ca, in intervalul de 60 de zile, Rizea nu are voie sa-si exercite duntia de director al Directiei Relatii Contractuale in cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Teleorman.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger