AcasăOldUn cunoscut lider al unui cartel de droguri a reusit sa evadeze...

Un cunoscut lider al unui cartel de droguri a reusit sa evadeze din inchisoare mai ceva ca-n filme!

Autoritatile mexicane au intrat in alerta in secunda doi, dupa ce au aflat despre faptul ca unul dintre cei cunoscuti drept „lorzii” drogurilor din acest stat a reusit sa dispara fara urma, pentru a doua oara, dintr-o inchisoare de maxima securitate.

Cum anume a reusit sa se faca nevazut Joaquin Guzman, cunoscut drept „El Chapo/Piticul” gratie faptului ca are sub 1. 70 metri inaltime, desi se afla inchis intr-un penitenciar in care masurile de securitate sunt mai sporite decat in celelalte puscarii din aceasta tara? Ei bine, din cate se pare, s-a intamplat tocmai ca intr-un scenariu de film de actiune: printr-un tunel secret.

Vestea, confirmata de catre autoritatile locale specializate in chestiuni de securitate, a facut sa vuiasca presa internationala. Se pare ca gardienii au sesizat ca Guzman (in varsta de 60 de ani) a disparut din celula sa in cursul serii trecute. Au dat imediat alarma, insa de atunci si pana acum nimeni nu a reusit sa dea de urma liderului cartelului mexican Sinaola.

O ancheta a fost demarata de urgenta la inchisoarea in care se afla Guzman, paznicii fiind luati la intrebari, in incercarea de a elucida misterul disparitiei barbatului condamnat pentru trafic de droguri.

Ce-i drept, nu e prima oara cand „El Chapo” Guzman reuseste sa evadeze dintr-un penitenciar de maxima securitate. S-a intamplat si in urma cu 14 ani, cand, mai ceva ca intr-un film american, a dat bir cu fugitii ascunzandu-se intr-un carucior in care se transporta lenjerie. Merita amintit faptul ca liderul cartelului amintit a fost prins abia dupa 13 ani. S-a intamplat in primavara anului trecut.

[youtube]yS760wesSD0[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger