AcasăOldUn actual si un fost sef de la Politia Timis, retinuti. Care...

Un actual si un fost sef de la Politia Timis, retinuti. Care sunt acuzatiile

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

La capatul descinderilor de ziua trecuta, un fost sef al Inspectoratului de Politie Timis a fost dus la audieri. Barbatul nu a fost lasat, insa, sa plece acasa, odata incheiate discutiile cu ancheatatorii, din sediul procurorilor fiind dus la politie, avand in vedere ca a fost retinut pentru 24 de ore.

Masura, luata de catre procurorii DNA din Timisoara il vizeaza atat pe Sorin Petru Muntean, fost inspector sef al IPJ Timis, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, instigare la dare de mita si favorizarea faptuitorului, cat si alte doua persoane intrate in vizorul anchetatorilor in aceasta cauza.

Unul dintre ei este Dumitru Pavel, din cate anunta DNA marti, intr-un comunicat, seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice in cadrul IPJ Timis, la data faptelor, care este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta si complicitate la luare de mita, iar celalat afacristul Iulian Bot, acuzat de asemenea de constituirea unui grup infractional organizat, dar si de evaziune fiscala, in forma continuata, dare de mita si cumparare de influenta.

Nu in ultimul rand, in aceeasi cauza s-a luat masura plasarii sub control judiciar, incepand de marti, pentru un interval de 60 de zile, a avocatului Marin Bilc.

Potrivit procurorilor, in intervalul 2011 – 2013, Bot si alte „persoane de incredere” ar fi constituit un grup organizat, „avand ca scop desfasurarea de activitati evazioniste, prin intermediul a doua societati comerciale controlate prin persoane interpuse”, in privinta importului de masini din state europene. Din cate adauga anchetatorii, „activitatile infractionale ale gruparii coordonata de inculpatul Bot Iulian s-au bucurat de sprijinul si protectia inculpatilor Muntean Sorin Petru, si Pavel Dumitru, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, respectiv sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Timis, care au fost atrasi de-a lungul timpului in sfera de influenta a grupului si fidelizati prin oferirea periodica a unor avantaje patrimoniale si sume de bani”.

Atat Pavel, cat si Muntean si Bot urmeaza sa fie dusi, in cursul zilei de marti, in fata magistartilor Curtii de Apel Timisoara, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, urmand ca judecatorii sa deccida daca o astfel de masura se impune sau nu in cazul celor trei.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger