AcasăOldTudor Constantinescu, patronul Chocolat, retinut de procurori

Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, retinut de procurori

Tanarul afacerist care patroneaza lantul de restaurante Chocolat a fost retinut, de catre procurorii antimafia, la o zi dupa ce in Capitala au avut loc zeci de perchezitii la restaurante si localuri de lux, verificarile fiind urmate de mai multe audieri la sediul central al DIICOT.

Constantinescu a fost retinut pentru 24 de ore in dimineata zilei de vineri, anunta Digi24, fiind acuzat de evaziune fiscala.

Deunazi, procurorii DIICOT anuntau, in privinta perchezitiilor facute la localuri din Capitala, dar nu numai ca actiunea viza destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea  infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, dar si ca au „suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008-2015, un cetatean roman si un cetatean francez au initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si pe care l-au sprijinit si alte persoane, specializat in fraudarea bugetului de stat”, totul prin „omisiunea inregistrarii si evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor realizate”.

Procurorii au mai anuntat ca au suspiciuni ca liderii respectivului grup ar fi avut un program informatic de contabilitate – care se instaleaza pe casele de marcat- si care ar fi realizat o evidenta dubla – una reala pentru vanzarile realizate efectiv si una fictiva pentru vanzarile reduse in mod intentionat.

„Voi colabora cu autoritatile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovatia”

Deunazi, dupa ce s-a aflat ca localurile sale sunt verificate de procurori, Constantinescu a transmis, public, un mesaj, prin intermediul unei retele de socializare. „Multumesc tuturor colaboratorilor si clientilor Chocolat, pe care vreau sa ii asigur de profesionalismul, corectitudinea si transparenta care au stat intotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o in ultimii 9 ani. In aceasta perioada, Chocolat a crescut, prin munca cinstita a unor oameni extraordinari si devotati si prin multa creativitate, de la un restaurant si 7 angajati, la o echipa de peste 170 de oameni, in 6 locatii din Bucuresti. Voi colabora cu autoritatile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovatia”, scria, miercuri seara, fostul jurat al unei emisiuni culinare.

sursa foto: Facebook/Tudor Constantinescu

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger