AcasăOldTrupul Reginei Ana va fi adus in tara pe 9 august

Trupul Reginei Ana va fi adus in tara pe 9 august

ASR Regina Ana va fi inmormantata sambata viitoare, pe 13 august, la Curtea de Arges. Informatia si-a gasit confirmare in prima parte a zilei de marti, din directia Casei Regale, odata cu anuntarea programului funeraliilor.

Familia Regala a facut public faptul ca sicriul Reginei Ana va fi adus in Romania in dupa-amiaza zilei de 9 august, la ora 15 si 15 minute, via Otopeni. De la aeroport, trupul fara viata al sotiei regelui Mihai I va fi transportat, cu o masina, catre Castelul Peles. Sicriul cu trupul Reginei Ana va ramane in Holul de Onoare al Castelului din Sinaia pana in seara zilei urmatoare, respectiv pana miercuri, 10 august, la ora 18.15, din cate se precizeaza in comunicatul in care este mentionat, in detaliu, programul funeraliilor.

Cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu Reginei Ana trebuie sa stie faptul ca miercuri seara, sicriul va ajunge de la Castelul peles la Palatul regal, de pe Calea Victoriei, unde va avea loc o ceremonie cu caracter privat. Insa joi si vineri, respectiv pe 11 si pe 12 august, in intervalul orar 8-22, „toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal”, intrarea publicului fiind libera, din cate anunta Familia Regala.

Regina Ana va fi inmormantata sambata, pe 13 august, slujba urmand sa aiba loc incepand cu ora 15, in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Va fi o ceremonie privata, la care vor asista atat reprezentantii Familiei Regale a Romaniei, cat si membrii Familiilor Regale straine, urmata de cea a ingroparii, in Noua Catedrala.

In tot acest timp, cei care doresc sa transmita mesaje de condoleante sunt anuntati ca au la dispozitie atat carti de condoleante deschise, de marti incepand, atat la Castelul Peles, cat si la Palatul Regal din Calea Victoriei, precum si la Palatul Elisabeta, cat si varianta online (VEZI AICI), la adresa. Cele dintai vor ramane disponibile timp de 40 de zile de la momentul trecerii in nefiinta a Reginei Ana.

Regina Ana a pierit luni in jurul pranzului, in Elvetia, la varsta de 92 de ani.

sursa foto: facebook.com/CasaRegala

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger