AcasăOldTrimis in judecata pentru trafic de influenta. Acuzat ca a pretins 70.000...

Trimis in judecata pentru trafic de influenta. Acuzat ca a pretins 70.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati!

Un doljean aflat in arest preventiv a fost trimis in judecata, vineri, pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie il acuza ca ar fi pretins de la o persoana suma de 70.000 de euro.

Totul, sustin procurorii, pentru ca Ion Dragusin, barbatul deferit justitiei, i-ar fi promis denuntatorului ca ar avea influenta asupra unor magistrati de la Tribunalul Dolj. Dragusin ar fi si primit 60.000 de euro din suma ceruta la inceputul lunii februarie a acestui an, in trei transe, in intervalul 14 februarie-18 aprilie, printr-un intermediar, care, la randul sau, l-a denuntat la DNA.

Dragusin este acuzat ca i-a lasat pe cei doi „sa creada ca are influenta asupra magistratilor de la Tribunalul Dolj si ca ii poate determina pe acestia sa aplice pedepse neprivative de libertate si sa dispuna cercetarea in stare de libertate a denuntatorului si a celorlalti inculpati, membrii ai aceleiasi familii”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Mai mult, sustin reprezentantii DNA intr-un comunicat, Dragusin le-ar fi spus celor doi ca o mare parte din suma ar fi fost destinati judecatorilor care ar fi urmat sa solutioneze cauza, iar 10 mii de euro i-ar fi revenit celui dintai, dupa pronuntarea hotararii favorabile.

Oamenii legii au dispus masura sechestrului asigurator asupra unui imobil apartinand barbatului trimis in judecata, situat in Craiova. Dosarul a fost trimis, pentru judecare, Tribunalului Dolj.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger