AcasăOldTribunalul a decis: Seful Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, arestat preventiv

Tribunalul a decis: Seful Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, arestat preventiv

Magistratii timiseni in fata carora a fost prezentat, sambata, de catre procurorii anticoruptie presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile au admis cererea reprezentantilor DNA.

Anchetatorii il acuza pe Iotcu de trafic de insluenta si ca, in urma cu doar doua zile, a primit mita 10.000 de euro, ocazie cu care a fost prins in flagrant. Retinut joi seara tarziu, pentru 24 de ore, seful CJ Arad a aflat ca procurorii cer sa fie arestat preventiv.

Solicitarea DNA a fost analizata, sambata, de catre judecatorii Tribunalului Timis, care s-au pronuntat, seara trecuta, in favoarea propunerii inaintate de procurorii anticoruptie.

Hotararea poate fi atacata la Curtea de Apel Timis, de catre aparatorii legali ai sefului CJ Arad. In tot acest timp, Iotcu va ramane in arest preventiv.

Procurorii sustin ca, in decursul anului 2012, Iotcu, in calitate de sef al Consiliului Judetean Arad, „a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind „Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad”, in valoare de 1.600.000 de euro”.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger