AcasăOldTribunalul a decis in cazul inspectorilor ISU acuzati in dosarul "Colectiv": unul...

Tribunalul a decis in cazul inspectorilor ISU acuzati in dosarul „Colectiv”: unul in arest preventiv, altul in arest la domiciliu

La o zi dupa ce au fost retinuti, cei doi reprezentanti ai ISU Bucuresti intrati in vizorul procurorilor DNA in dosarul privind tragedia din „Colectiv”, au fost prezentati, marti, judecatorilor din cadrul Tribunalului Militar Bucuresti, ambii cu propunere de arestare preventiva.

Magistratii au analizat solicitarile si probele procurorilor si apoi au dispus arestarea preventiva, pentru 30 de zile, doar a capitanului Matei, in timp ce pentru colega sa, Antonina Radu, s-a dispus plasarea in arest la domiciliu. Masura nu este, insa, una definitiva si poate fi contestata.

Cei doi inspectori ai ISU Bucuresti sunt acuzati de abuz in serviciu, in privinta eliberarii avizelor de functionare in cazul clubului situat in sectorul 4 si afectat de un incendiu devastator in seara zilei de 30 octombrie, tragedie in urma careia 48 de oameni au pierit.

Mai precis, procurorii DNA ii cerceteaza pe Mihai si Radu, ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, pentru „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, in ordonanta de retinere a acestora fiind consemnat faptul ca, incepand cu luna septembrie a anului trecut si pana in primavara acestui an, cei doi reprezentanti ai ISU, „in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu”.

Mai exact, procurorii sustin ca inspectorii „au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta”, dar si ca, desi au facut mai multe deplasari clubul aflat pe strada Tabacarilor 7, Radu si Matei „nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu”.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger