AcasăOldTribunalul a dat castig de cauza unui numar de 12 elevi bihoreni...

Tribunalul a dat castig de cauza unui numar de 12 elevi bihoreni eliminati de la BAC

Ziua de joi a adus o unda de speranta in cazul a 12 dintre fostii liceeni – toti elevi premianti- care initial au aflat cu mirare ca au fost eliminati de la sesiunea de vara a Bacalaureatului din acest an, pe motiv ca ar fi copiat, iar acum au fost bucurosi sa descopere ca Instanta le-a dat dreptate.

Toti cei 12 au primit, joi, o veste buna din partea Tribunalului Bihor, catre care s-au adresat, in speranta ca magistratii le vor face dreptate, si ca vor putea sa se inscrie la facultatile la care visau sa ajunga, inainte de a primi vestea ca au fost eliminati din examen, in urma unor suspiciuni la proba de matematica.

Mai exact, din datele disponibile pe portalul Tribunalului Bihor reiese faptul ca Instanta a admis cererea avocatilor fostilor liceeni, in cadrul actiunii demarate impotriva Inspectoratului Scolar Bihor, respectiv a Comisiei Judetene de Bacaualureat Bihor.

Printre cei 12 elevi care s-au adresat justitiei se numara si Alexandra Burta, tanara despre care o tara intreaga a aflat ca, din ipostaza de eleva de top a Colegiului Unirea din Stei risca sa nu se mai poata sa se inscrie la facultate, in aceasta toamna.

Concret, magistratii au dispus suspendarea procesului verbal de sanctionare a Alexandrei, dar si a celorlalti 11 candidati la BAC 2015, respectiv a actelor prin care au fost dati afara din examen, din cauza probei la matematica.

decizia tribunalului este executorie, insa poate fi contestat in termen de cinci zile, cu recurs.

„Solutia pe scurt: Admite actiunea formulata de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA in contradictoriu cu paratul INSPECTORATUL SCOLAR al JUDETULUI BIHOR prin COMISIA JUDETEANA de BACALAUREAT BIHOR si COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” STEI, avand ca obiect suspendare act administrativ si in consecinta: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sanctionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de invatamant Colegiul Tehnic „Unirea” Stei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematica, pana la pronuntarea instantei de fond. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi 16.07.2015”, precizeaza Instanta.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger