AcasăOldTrei victime ale incendiului din "Colectiv" care au pierit in strainatate, repatriate...

Trei victime ale incendiului din „Colectiv” care au pierit in strainatate, repatriate joi si vineri, anunta MAE

Pana vineri, trupurile tinerilor care si-au gasit sfarsitul in unitati medicale din afara tarii, unde au fost transferati zilele trecute, dupa incendiul din „Colectiv”, vor fi aduse in tara. De acest lucru asigura reprezentantii Ministerului de Externe.

(sursa foto: a1.ro)

Trei dintre victimele incendiului din „Colectiv” care, in ciuda eforturilor medicilor britanici si germani pe mainile carora au ajuns, nu au mai putut fi salvati, ranile suferite fiind prea grave pentru a mai putea duce lupta cu suferinta, vor ajunge, in urmatoarele ore in mijlocul celor dragi, care i-au iubit si care le simt dureros de mult lipsa.

Oficialii explica, intr-un comunicat, faptul ca, din cele opt cazuri de pacienti care au decedat in afara tarii, mai precis in spitalele straine catre care au fost directionati, la cateva zile de la dezastrul care a cuprins clubul aflat in sectorul 4 al Capitalei, cinci trupuri neinsufletite au ajuns deja in tara. Celeilalti trei tineri urmeaza sa ajunga la familiile lor in cursul zilei de azi- respectiv un pacient care a sfarsit in Anglia, dar si maine, cand vor fi repatriate trupurile a doua victime ale incendiului, care au sfarsit in Anglia si Germania. Identitatea acestora nu a fost facuta publica de catre reprezentantii ministerului condus, mai nou, de diplomatul Lazar Comanescu, „din respect fată de familiile victimelor si conform prevederilor legale referitoare la respectarea vietii private”.

Nu in ultimul rand, MAE precizeaza ca pentru repatrierea trupurilor neinsufletite romanilor care au murit in straintate, in urma ranilor suferite in incendiul din Colectiv, „au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate in bugetul MAE pentru gestionarea situatiilor de criză consulară, sumele necesare suportării cheltuielilor de transport international”.

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger