AcasăOldTrei persoane retinute, in Capitala/Trafic de influenta, in privinta obtinerii unui aviz

Trei persoane retinute, in Capitala/Trafic de influenta, in privinta obtinerii unui aviz

Oamenii legii au dispus retinerea pentru 24 de ore a trei persoane, masura fiind luata dupa ce a fost organizat un flagrant.

UPDATE 2 Reactionand in privinta perchezitiilor facute in cursul diminetii la Directia pentru Cultura a Capitalei, ministrul Alexandrescu a precizat urmatoarele aspecte: Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparenta, legalitatea si lupta anticoruptie. Ancheta trebuie sa clarifice situatia pana la ultimele consecinte”. Totodata, in cadrul mesajului postat de contul de Facebook al institutiei in fruntea careia se afla, Vlad Alexandrescu adauga faptul ca „este ingrijoratoarea coruptia din domeniul patrimoniului. Justitia trebuie sa investigheze toate suspiciunile si actele de coruptie”.

UPDATE: Potrivit B1 Tv, in acelasi caz s-ar face verificari la Comisia de Patrimoniu, din cadrul Ministerului Culturii, iar cercetarile ar avea legatura cu acordarea unei autorizatii de constructie.

–-

Mai precis, IGPR anunta, vineri, ca politistii specializati in Investigarea Criminalitatii Economice au prins in flagrant un barbat in timp ce ar fi primit 6.000 de euro, „pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura”, in vederea obtinerii unui aviz.

Actiunea s-a desfasurat joi, sub coordonarea unui procuror, si a fost urmata de retinerea si a altor doua persoane, despre care oamenii legii sustin ca l-ar fi ajutat pe cel dintai.

Din comunicatul facut public de catre reprezentantii Poltiei Romane nu reiese numele institutiei de cultura in cauza, ci doar se mentioneaza ca verificarile facute pana la momentul de fata, si care vor fi continuate in vederea elucidarii intregii situatii, au scos la iveala, printre altele, si faptul ca, „in cursul lunii ianuarie 2016, cel in cauza ar fi solicitat 10.000 de euro, in vederea obtinerii unui aviz, pretinzand ca are influenta asupra functionarilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura, atat in mod direct, cat si prin intermediul unui alt barbat”, dar si ca „in activitatea infractionala, cei doi ar fi fost sprijiniti de o femeie”.

304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger