AcasăOldTrei militari romani, raniti in misiune in Afganistan

Trei militari romani, raniti in misiune in Afganistan

(foto: replicaonline.ro)

Un locotenent si doi caporali romani au ajuns la spital, duminica, dupa ce au fost raniti in timpul unei misiuni de patrulare, in apropierea bazei militare din Kandahar. Incidentul a fost cauzat de explozia unei masini-capcana.

Militar roman ranit in Afganistan (foto: replicaonline.ro)

Familiile si cunoscutii militarilor Adrian Ciprian Iriciuc, Sergiu Andrei Lineschi si Ion Ichim- care fac fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protectia Fortei „Dragonii Transilvani” si se afla in Afganistan ca parte a misiunii „Resolute Support” -au trecut, duminica, prin mari emotii, odata ce au aflat despre incidentul carora le-au cazut victime ce trei, in dimineata acestei ultime zile a saptamanii.

Din fericire, Ministerul Apararii mentioneaza ca ranile suferite de locotenent si cei doi caporali nu sunt grave. „In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila, in afara oricarui pericol”, se precizeaza intr-un comunicat al MApN.

Totul s-a intamplat in timp ce Lineschi, Iriciuc si Ichim se aflau in patrulare, la circa opt kilometri de baza din Kandahar. La un moment dat, un vehicul-capcana a explodat, iar militarii romani s-au ales cu leziuni, in urma deflagratiei.

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger