AcasăOldTrei doctorite retinute de DNA: sefa serviciului de medicina muncii Braila si...

Trei doctorite retinute de DNA: sefa serviciului de medicina muncii Braila si doua subalterne

Dr.Rodica Tone, dr. Ana Boala si dr. Cristinel Andreicut (sursa foto: sanatateabuzoiana.ro)

Trei doctorite specializate in medicina muncii si care lucreaza in cadrul Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, printre ele si sefa acestui serviciu, au ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie.

Dr.Rodica Tone, dr. Ana Boala si dr. Cristinel Andreicut (sursa foto: sanatateabuzoiana.ro)

Mai exact, pe numele lor s-a pus in miscare actiunea penala, fiind retinute pentru 24 de ore, toate trei fiind acuzate de luare de mita in forma continuata, urmand ca, in cursul zilei de miercuri sa fie prezentate Instantei, respectiv Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Mai precis, doctoritele sunt acuzate ca ar fi dat pensii de handicap unor oameni, in schimbul unor sume de bani, in conditiile in care respectivii nu se incadrau pentru a beneficia de o astfel de indemnizatie.

Este vorba despre Ana Boala, sefa serviciului amintit, acuzata de catre procurorii DNA din cadrul serviciului teritorial Galati de luare de mita in forma continuata, imputandu-i-se 73 de acte materiale, dar si despre doua subalterne ale sale, Rodica Tone, in dreptul careia s-au retinut 72 de astfel de fapte, dar si de Cristinel Andreicut, acuzata de 8 astfel de fapte.

Conform ordonantelor de retinere, „in perioada aprilie – iunie 2015, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, inculpata Boala Ana, medic specialist de medicina muncii, avand ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar si al altor persoane, a acordat grade de handicap in schimbul unor sume de bani (intre 50 si 500 lei de pacient), persoanelor care nu se incadreaza in diagnosticele necesare, astfel incat acestea sa poata sa obtina pensii de handicap”, mentioneaza DNA.

Mai mult, procurorii anticoruptie galateni anunta ca, in cursul zilei de marti, doua dintre doctorite, respectiv Ana Boala si cristinel Andreicut, au fost prinse in flagrant, prima primind 500 de lei de la un pacient, in timp ce a doua 1.250 de la opt pacienti.

Nu in ultimul rand, procurorii precizeaza ca in aceasta cauza se fac cercetari si in cazul altor persoane.

431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger