AcasăOldTraian Berbeceanu, fostul comisar-sef al BCCO Alba, trimis in judecata de DIICOT

Traian Berbeceanu, fostul comisar-sef al BCCO Alba, trimis in judecata de DIICOT

berbeceanu achitat

Fostul comisar-sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, Traian Berbeceanu, a fost trimis in judecata, pentru fapte de coruptie. In acelasi dosar au mai fost actionate in instanta, miercuri, patru persoane fizice si una juridica. Cauza a fost trimis spre solutionare Tribunalului Bucuresti.

berbeceanu achitatProcurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) –  Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fostului sef al BCCO Alba, pe care il acuza de „sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, luare de mita, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata (cu referire la contractul de vanzare – cumparare datat 22.07.2011) si complicitate la infractiunea de delapidare, toate in concurs real de infractiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile”.

Comisarul Berbeceanu este acuzat de catre procurorii DIICOT ca, in 2011, pe cand ocupa functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, ar fi primit un autoturism marca VW Passat, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, de la Rusu Gheorghe si Rusu Anca. Totul, sustin reprezentantii DIICOT, intr-un comunicat, „pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, si anume, furnizarea catre susnumiti a unor date si informatii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. Uranus Junior 2003 S.R.L. ori a altor persoane din aceeasi grupare criminala in cauze penale sau in legatura cu dispunerea efectuarii unor perchezitii domiciliare ori a altor masuri procesuale. Fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita”.

In aceeasi cauza in care este cercetat Berbeceanu, au mai fost trimisi in judecata – in stare de arest preventiv, Gheorghe Rusu, acuzat de dare de mita, spalare a banilor, delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar si evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, precum si Anca Rus. Aceasta din urma se afla in arest la domiciliu si a fost deferita justitiei sub acuzatiile de dare de mita, spalare a banilor, delapidare, evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alte doua persoane, Vasile Ion Urs si Mihai Adrian Mihalache, au fost trimise in judecata, in stare de libertate, pentru delapidare, complicitate la infractiunea de spalare a banilor si marturie mincinoasa, respectiv marturie mincinoasa. Tot in dosarul in cauza a mai fost actionata in judecata si o societate comerciala cu sediul in Deva, SC Uranus Junior 2003 SRL, suspectata de evaziune fiscala.

Dosarul a fost trimis spre solutionare instantei Tribunalului Bucuresti.

269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger