AcasăOldTraian Basescu si Vasile Blaga, la Instanta Suprema

Traian Basescu si Vasile Blaga, la Instanta Suprema

Atat fostul sef al statului, cat si ex-liderul PDL, actualmente copresedinte al marelui PNL, s-au prezentat, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reprezentantii acestui for le-au solicitat celor doi sa se prezinte la Instanta Suprema pentru a lamuri unele aspecte in privinta cazului rapirii jurnalistilor romani in Irak. Atat Basescu, cat si Blaga au zabovit doar cateva minute in sediul Inaltei Curti. „N-am nicio emotie. E vremea delatorilor”, a sustinut dimineata Traian Basescu, la intrarea in sediul ICCJ, in timp ce la iesire a anuntat ca magistratii au decis ca aceasta situatie e de competenta unei judecatorii, si nu a Curtii Supreme.

La randul sau, la iesirea de la discutiile cu magistratii, fostul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, a explicat faptul ca in cazul sau lucrurile s-au incheiat, insa ca fostul presedinte ar putea fi citat din nou, insa la o instanta inferioara, avand in vedere ca acum nu mai beneficiaza de imunitatea conferita de statutul de sef al statului. „N-am nicio calitate. N-am din 2010”, a lamurit fostul lider al PDL, adaugand ca „la domnul presedinte sigur or să-l citeze alta data, pentru ca dansul avea atunci imunitate”.

Cazul a fost redeschis ca urmare a unei plangeri formulate de catre europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, in privinta unei eventuale sume platite pentru rascumpararea celor trei ziaristi rapiti in Irak, in urma cu aproape 10 ani.

Mai precis, Vadim Tudor sustine ca politicienii in cauza si-ar fi insusit o parte din banii despre care cel dintai spune ca ar fi fost platiti pentru eliberarea celor trei oameni de presa. Insa cei doi oameni politici spun ca nu sa existat nicio suma pentru rascumpararea celor trei.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger