AcasăOldTraian Basescu, reactie dupa aflarea deciziei instantei in cazul fratelui sau: “Nu...

Traian Basescu, reactie dupa aflarea deciziei instantei in cazul fratelui sau: “Nu ma asteptam la o condamnare”

Fostul lider de la Cotroceni admite ca nu se astepta ca fratele sau, Mircea Basescu, sa fie condamnat in cauza penala in care a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Marian Capatana.

In conditiile in care, in dimineata zilei de vineri, Tribunalul Constanta a dispus, in prima instanta, condamnarea lui Mircea Basescu la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat de DNA de trafic de influenta, fostul sef al statului, Traian Basescu, a facut, in urma cu scurt timp, cateva precizari in privinta acestui aspect.

In cadrul unei interventii telefonice la postul B 1 Tv, Traian Basescu a expluact cum anume a vazut lucrurile in cazul fratelui sau, dupa ce a aflat despre faptul ca magistratii tribunalului Constanta au dat aceasta sentinta, care, insa, trebuie mentionat ca nu e una definitiva. „Nu ma asteptam la o condamnare, dar daca ea este, trebuie privita asa cum este. Este o decizie a unei instante si trebuie luata ca atare si (…) continuata cu apel”, a sustinut fostul sef al statului. De altfel, anterior in cursul zilei, si Mircea Basescu lasa sa se inteleaga ca se astepta sa fie achitat de acuzatia pe care i-o aduc procurorii in dosarul in cauza.

Mai mult, Traian Basescu a explicat ca a vorbit cu fratele sau, dupa pronuntarea acestei sentinte in prima instanta, si ca Mircea Basescu i-a confirmat si domniei sale, aspect pe care il anuntase si public, faptul ca va ataca hotararea magistratilor constanteni. „Imediat ce am aflat hotararea instantei, am discutat cu el. Ce a spus public mi-a spus si mie- ca va face apel, ca nu doreste sa comenteze hotararea instantei, dar ca va continua sa se apere impotriva afirmatiei mincinoase ca ar fi primit bani”, a adaugat actualul lider al Miscarii Populare, concluzionand ca „pana la urma justitia se face in sala de judecata”, dar si ca spera „ca adevarul sa fie constatat de judecatori, in cele din urma”.

Precizam, totodata, ca in acelasi dosar, judecatorii de la tribunalul Constanta au dispus, vineri, condamnarea la trei ani de inchisoare a lui Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care fratele fosutlui presedinte e acuzat ca ar fi primit o suma in euro de la familia celui supranumit Bercea Mondial.

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger