AcasăOldToni Grebla va fi cercetat in libertate. Instanta a respins cererea DNA

Toni Grebla va fi cercetat in libertate. Instanta a respins cererea DNA

Toni Grebla a primit in dar un loc de veci

Vesti bune, de la Instanta, pentru fostul magistrat al Curtii Constitutionale. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa respinga solicitarea procurorilor anticoruptie in cazul lui Toni Grebla, in conditiile in care DNA propusese masura arestului la domiciliu in cazul magistratului pe care il acuza, printre altele, de trafic de influenta.

Toni Grebla

Dupa ce au analizat solicitarea DNA, magistratii Instantei Supreme ramasesera in pronuntare. In urma cu scurt timp, insa, s-a aflat ca ICCJ a decis sa respinga cererea procurorilor anticoruptie, astfel ca Grebla va fi cercetat in libertate in dosarul in care este suspectat de fapte de coruptie. Hotararea ICCJ poate fi, insa, atacata, la aceeasi instanta.

Miercuri la pranz a expirat ordonanta de retinere, emisa de procurori, pe o perioada de 24 de ore, astfel ca Toni Grebla a parasit arestul Politiei Capitalei, unde fusese dus in cursul zilei precedente.

Va amintim ca  fostul judecator CCR este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de mai multe fapte de coruptie: „trafic de influenta, in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infractiuni), constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)”.

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger