AcasăOldTineri retinuti pentru furt de statui

Tineri retinuti pentru furt de statui

Trei barbati in varsta de nici 30 de ani au ajuns in atentia oamenilor legii timisoreni, fiind acuzati ca ar fi furat busturi din bronz, chiar din spatii publice de pe raza orasului de pe Bega. Suspectii au fost prinsi la doar cateva zile de la disparitia operelor de arta.

In urma faptelor despre care oamenii legii au indicii ca ar fi fost savarsite de catre cei tineri, nu mai putin de trei busturi din bronz, amplasate pe socluri in diverse puncte ale orasului condus de primarul Robu, si estimate la 268.000 de lei, au disparut.

Politistii au inceput cercetarile pentru a da de urma faptasilor, iar suspectii au fost identificati in cursul zilei trecute, anunta Inspectoratul de Politie Județean Timis, de catre reprezentantii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul institutiei amintite.

Ancheta a scos la iveala faptul ca statuile respective au fost sustrase recent, in decurs de doar cateva zile, respectiv intre 10 si 14 iunie, dar si ca, odata furate, busturile respective au fost puse intr-o masina si vandute, ulterior, la centre specializate in colectarea deseurilor neferoase.

Mai precis, indivizii cu varste intre 24 si 29 de ani s-au ales intr-o prima faza cu dosar penal pentur furt si distrugere. Ulterior, au fost retinuti pentru 24 de ore, riscand sa fie arestati. Cei trei urmeaza sa fie prezentati, joi, instantei cu propunere de arestare preventiva, pentru 30 de zile.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger