AcasăOldTimisoara, Capitala Culturala Europeana in 2021

Timisoara, Capitala Culturala Europeana in 2021

Dupa Sibiu, iata ca vine randul Timisoarei de a se bucura de titlul de Capitala Culturala Europeana, de aceasta data in 2021.

De la Biblioteca Nationala, in prezenta ministrului Culturii, Corina Suteu, dar si a unor oficiali europeni, s-a anuntat, in urma cu doar cateva minute, faptul ca numele castigatorului titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 este, asadar, Timisoara, orasul de pe Bega.

Din cele 14 orase autohtone inscrise in cursa, printre ele Iasi, Craiova, Galati, Bacau sau Braila, pe lista de patru au ramas doar Bucurestiul, Baia Mare, Cluj-Napoca si Timisoara. Dupa cum era de asteptat, aflat in Capitala, edilul Robu s-a declarat extrem de emotionat si fericit de aceasta desemnare. „Aceasta victorie este o victorie de echipa (…)  echipa fiind comunitatea timisoreana in ansambul ei”, a punctat, printre altele, primarul orasului desemnat Capitala Culturala Europeana in 2021.

Nu trebuie uitat faptul ca titlul in cauza va fi impartit, peste cinci ani, impreuna cu un oras din Grecia si cu unul din Muntenegru.

Va reamintim ca este a doua oara cand un oras autohton a primit un astfel de titlu, dupa Sibiu, in urma cu aproape 9 ani, adica in 2007. Dar si ca o astfel de initiativa dateaza deja de 31 de ani.

sursa foto: Facebook/CEaC2021

author avatar
Cristina Stefan
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger