AcasăOldTanar salvat de sub daramaturi, dupa ore intregi de cautari/Bilantul cutremurului din...

Tanar salvat de sub daramaturi, dupa ore intregi de cautari/Bilantul cutremurului din Taiwan: 20 morti

O unda de speranta pentru familiile persoanelor date disparute dupa cutremurul puternic de ziua trecuta: un tanar a reusit sa reziste ore intregi sub mormanele de daramaturi, pana cand salvatorii au reusit sa ajunga la el si sa-l ajute sa iasa din impas.

UPDATE: Conform CNN, numarul deceselor ar fi ajuns la 23.

Trebuie spus ca miscarea telurica produsa in cursul diminetii zilei precedente, in Taiwan, a rapit vietile a cel putin 20 persoane, in timp ce numarul ranitilor se apropie de 500. Dar si ca salvatorii nu au incetat eforturile de cautare a persoanelor prinse sub ruinele unor cladiri facute una cu pamantul. Iar misiunea lor a dus, duminica, la identificarea unui alt supravietuitor. Este vorba despre un baiat in varsta de 20 de ani, care, conform BBC, ramasese captiv sub resturile unei constructii si care, in orele grele care au trecut, si-a pus toata speranta ca va fi gasit la timp de echipele de salvare.

Iar pompierii, soldatii, dar si oamenii simpli, care participa de bunavoie la aceste operatiuni deloc usoare, continua sa caute, la peste 24 de ore de la seismul de de 6.4 grade pe scara Richter persoanele disparute. Pentru ca e important de mentionat, totodata, faptul ca din cele mai recente cifre anuntate de autoritatile locale reiese faptul ca despre soarta a peste 120 de oameni inca nu se stie nimic, dupa cutremurul de sambata dimineata, care a provocat daramarea unui bloc de apartamente cu 17 etaje, dar si a altor constructii din Tainan, orasul cu aproape doua milioane de locuitori, situat la mai putin de 40 de kilometri de zona epicentrului seismului.

sursa foto: captura youtube/RT

author avatar
Cristina Stefan
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger