AcasăOldSute de preoti si zeci de mii de pelerini, la slujba de...

Sute de preoti si zeci de mii de pelerini, la slujba de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, la Iasi (VIDEO)

Aproximativ 500 de preoti si circa 20 de mii de pelerini sunt asteptati sa asiste, sambata, la slujba de beatificare a episcopului catolic Anton Durcovici. Prelatul a murit in inchisoarea de la Sighetu Marmatiei.

Ceremonia are loc pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi si va fi oficiata de un inalt reprezentant al Bisericii Catolice, trimis de catre Papa Francisc in Romania. Autoritatile locale au organizat minutios aceasta slujba, fiind vorba de un eveniment istoric pentru orasul Iasi, la care au tinut sa fie prezenti credinciosi atat din diferite orase ale tarii, cat si din strainatate.

Episcopul romano-catolic Anton Durcovici a murit in 1951, in inchisoarea de la Sighetu Marmatiei. 46 de ani mai tarziu, in toamna lui 2013, martiriul sau intru credinta a fost recunoscut de catre Papa Francisc. Ziua in care a trecut la cele vesnice Anton Durcovici, 10 decembrie, a fost trecuta in calendarul catolic.

[youtube]g97AISRwVQg[/youtube]

sursa foto: captura video

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger